Het maken van een cv is een flinke uitdaging. Wat zeg je wel, en wat zet je er niet op? Hieronder acht tips om op te vallen en je potentiële werkgever een goed beeld te geven van wie jij bent.

 1. Vermeld alle belangrijke informatie
  Het lijkt logisch, maar veel mensen vergeten de belangrijkste punten. Zo vermeld je altijd je voor- en achternaam, je adres, je telefoonnummer, en je emailadres. Enne, over dat emailadres… Zorg ervoor dat het je emailadres professioneel is en geen scheldwoorden bevat, of rare cijfercombinaties.
 2. Werkervaring kiezen
  Je hoeft niet al je werkervaring te vermelden. Probeer te bepalen wat de belangrijkste ervaringen waren die aansluiten bij de baan in de vacature. En het benoemen van baantjes die je slechts een paar weken volhield, is misschien niet zo handig. Je wilt je werkgever natuurlijk wel laten zien dat je voorlopig blijft!
 3. Voeg een professionele foto toe
  Dat betekent niet dat de foto door een fotograaf gemaakt hoeft te zijn, maar wél dat jij er niet in bikini of zwembroek op staat! Voor je werkgever is het belangrijk te zien wie solliciteert. Zorg dus voor een foto waar je met gewassen haren en gepoetste tanden op staat. En in een mooie outfit.
 4. Lengte van je cv
  Waarschijnlijk solliciteren er veel mensen naar de baan. Zorg dus dat je potentiële werkgever niet tientallen pagina’s door moet scrollen. Beperk je cv tot maximaal twee pagina’s.
 5. Lay-out
  Een rommelig cv is een afknapper. Zorg dus voor mooie tussenkopjes die dikgedrukt zijn en een strakke uitlijning. Het programma Word heeft ook templates voor cv’s, of je kunt je cv online maken. Zo ziet het er strak uit!
 6. Laatste check
  Zorg dat er geen foutjes in je cv staan. Print deze dus en bekijk goed of alles juist is. Ook kun je iemand anders vragen om naar je cv te kijken.

Met deze tips zorg je dat je cv er goed uitziet. En ben je beter in praten dan in schrijven? Lees dan onze blog over het maken van een videosollicitatie.